Nagu Hembygdsförening rf

Nagu Hembygdsförening r.f., grundad 1985, arbetar för att stärka hembygdskänslan genom ökad kunskap om bygdens och befolkningens historia. Vi arbetar med att samla, vårda, bearbeta och publicera material om Nagus historia och utveckling.

Föreningen är idag kanske mest känd för sin Album-serie och Husbondevimpeln. Vi syns ofta på de evenemang som ordnas i Nagu. Vi strävar att kontinuerligt ha en utställning med Nagutema på Sjöfartshuset.

Föreningens Lokalhistoria- och släktforskargrupp träffas regelbundet på Kommunalstugan. Gruppen är öppen även för icke-medlemmar.

Den största begivenheten föreningen ordnar är det årligen återkommande Skärgårdens Gårdsloppisrally som år 2023 hålls den 5-6.8.

Vi tar gärna emot äldre fotografier och dokument till vår digitala samling. Det går bra att donera dem till oss eller så lånar vi, skannar och returnerar.

Följ oss på Facebook (knapp nedan), på vår hemsida (knapp nedan) eller besök vår webbshop på adressen https://shopnagu.hembygd.fi.

Om du vill bli medlem kan du enkelt skicka ett mejl så hjälper vi till.


Tjänstetyp

Intresseområde

, ,

SoMe-länkar

Pro Nagu rf

Det har bott människor i Nagu så länge som det finns historia. Deras hårda arbete, motståndskraft och samhörighetskänsla har garanterat ett tryggt leverne på öarna genom generationerna. Även i de svåraste av tider. Denna portal är gjord av föreningen Pro Nagu rf. så att du skall känna dig välkommen här.

Planering, design & förverkligande av: UUDLY Webbdesign och Varumärkesstrategier logo