Skip to main content

Gullkrona Harbour & Bistro

Välkommen till ön Gullkrona, som är belägen i den vackra finländska skärgården. Ön är en populär turistdestination och gästhamn under sommarsäsongen för både inhemska och utländska besökare. Du når oss med egen båt eller med förbindelsebåt. Gullkrona är känd för sina vackra naturscenerier och för sin rika kulturhistoria. Ön har en lång historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, och det finns många sevärdheter som berättar om dess förflutna. Till exempel finns här en gammal lotsstation från 1800-talet, som är en av de äldsta byggnaderna på ön. Vi vill värna om lokal historia i skärgården och lyfter fram den på Lotsstugan och i Evas museum.

I restaurangen Gullkrona Bistro kan du njuta av lokala specialiteter och annan god mat. Atmosfären i restaurangen är avspänd och välkomnande. Det är ett skärgårdsställe där man får dagens rätt och kan få avnjuta ett glas rosé. Du kan också köpa med rökt fisk – beroende på fiskelyckan!

Bistro är en sommarrestaurang och öppethållningstiderna finns på vår webbsida. På Gullkrona finns det också många möjligheter att njuta av den vackra naturen. Ön har flera fina vandringsleder och barnens favorit sedan decennier är Trollstigen. Mitt på ön finns det en frisbeegolfbana. Det finns också flera ställen där du kan bada. Och du kan inte lämna ön utan att ta en tur med vår vajerfärja! Från ön kan man med förbindelsebåt ta turer till andra öar i skärgården. Rutten heter Nagu södra rutt och trafikeras av Finferries. Vi värnar om miljön både på land och till sjöss. Skärgårdshavets största privatägda naturskyddsområde grundades i oktober 2022 i vattenområdet kring ön Gullkrona. Det 4800 hektar stora skyddsområdet är resultatet av samarbetet mellan Baltic Sea Action Groups projekt Ett levande Östersjön och vattenområdets markägare. Att göra området till ett naturskyddsområde bidrar till att upprätthålla en livskraftig undervattensnatur. Sammanfattningsvis är Gullkrona en vacker och spännande ö med en rik kulturhistoria och många möjligheter till friluftsliv och avkoppling. Vi hälsar dig varmt välkommen till ön och hoppas att du kommer att trivas här!

Telefon till Gullkrona Bistro: +358400533006


Intresseområde

, ,

SoMe-länkar